El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dilluns, 19 de setembre del 2011

Les restes romanes a la Sagrera (Barcelona)

Crítiques a l'Ajuntament per la gestió de les runes romanes localitzades durant les obres de l'AVE a la Sagrera. Socialistes i republicans creuen que s'han pres decisions per les presses de continuar els treballs. Esquerra Republicana va més enllà i demana que es faci una segona excavació.


PSC i ERC critiquen la gestió de les runes romanes de la Sagrera.




  La Sagrera només conservarà el mosaic de les restes romanes.



                   
www.btvnoticies.cat L'Ajuntament ha explicat aquest dimecres quin és el futur de les restes de la vil·la romana trobades a les obres de l'AVE, a la Sagrera. Segons els experts, el jaciment no té el valor suficient per conservar-lo complet. És per això que es mantindrà el mosaic però es desmantellarà la resta de la vil·la romana. 

 Els veïns de la Sagrera volen que la vila termal romana es quedi al barri.


 

www.btvnoticies.cat Els veïns de la Sagrera reclamen que les restes de la vil·la termal romana, descoberta durant les obres de l'alta velocitat, es quedin al barri. La Torre del Fang és una de les propostes que hi ha ara mateix sobre la taula, però l'espai podria ser massa petit. L'Ajuntament ja ha dit que considera lògiques les demandes veïnals. 

Les restes romanes de la Sagrera es quedaran al barri.

            


www.btvnoticies.cat Les restes de la vil·la romana descobertes aquest estiu en les obres de l'AVE es quedaran a la Sagrera. L'Ajuntament considera que seria l'opció més lògica. Encara no és clar, però, si s'exposaran a la Torre del Fang, com demana l'associació de veïns. La Torre del Fang és un dels edificis històrics més emblemàtics del barri però caldrà saber les dimensions del mosaic, la peça més gran de la troballa, per determinar si és el destí més adequat. 



Xavier Trias afirma que la troballa de la vil·la romana a la Sagrera no en retardarà les obres.

  

www.btvnoticies.cat L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reafirmat avui que el descobriment de la vil·la romana no alterarà les obres de l'estació de la Sagrera. Segons Trias, el que s'ha de fer és documentar i traslladar-ne les parts més importants als magatzems del Museu d'Història de la Ciutat. Les ruïnes són d'unes termes romanes de 1.100 metres quadrats. 

Les obres de l’AVE desenterren una vil·la romana a la Sagrera.


 


www.btvnoticies.cat Les obres de l'alta velocitat a la Sagrera han deixat al descobert una vil·la romana. Es tracta d'un complex termal de 1.100 metres quadrats que ha aparegut enmig dels treballs de construcció de la nova estació. L'Ajuntament ja ha dit que la troballa no endarrerirà les obres i les peces rellevants es traslladaran als magatzems del Museu d'Història de la Ciutat.