El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dijous, 24 de març del 2011

Divendres. Peran a Roses



Llops de mar.

Seguim a Roses, i avui coneixerem tres generacions de pescadors que ens ajudaran a posar-nos a la pell d'un llop de mar.




Esports de platja.

A la platja de Roses farem un tomb per alguns esports de sorra (volei, futvolei i frisbi) i alguns esports de mar (vela, windsurf i motos d'aigua).




El mercat de Roses.

El mercat de Roses fa 25 anys i, amb motiu de l'aniversari, parlem del mercat com a exemple de comerç tradicional. Us explicarem els avantatges de comprar al mercat en temps de crisi.




Mozzarela de búfala i pizzes saludables.

Des de Roses, descobrirem, amb la doctora Montse Folch, la manera d'unir les pizzes i la dieta mediterrània. També sabrem on es fa mozzarela de búfala a Catalunya.




Roses: Paraules en ruta.

Ara que sembla que ja arriba el bon temps, amb l'Espartac i l'equp d'exteriors ens traslladem a la localitat de Roses, on ens visita en Màrius Serra per a conèixer les particularitats del llenguatge que es parla en aquesta regió, amb les seves "Paraules en ruta".




Refinament grec a Roses.

Descobrim el passat grec de la població de Roses i el seu refinament a taula a través de les vaixelles que es feien als tallers dels ceramistes de l'antiga Roses i que es van exportar per tot el Mediterrani. Pep Fornés serà l'encarregat de comparar el passat amb l'actualitat.