El Bloc de l'Albert

La meva foto
Roses, Alt Empordà
Catedràtic de Geografia i Història a l'INS "Cap Norfeu" de Roses (Alt Empordà)

dijous, 6 de novembre del 2008

Master and Commander

El dia 8 de novembre a les 19 hores al Teatre Municipal de Roses dins dels actes de Bicentenari de la Guerra del Francès podem veure gratuïtament la pel.licula :
Master and Commander
(USA,2003).

Com diu l' amic Víctor Alexandre:
"L'origen de Master and Commander es troba en les novel·les del britànic Patrick O'Brian –una vintena pel cap baix-, dues de les quals han estat traduïdes al català per Columna: Capità de mar i guerra i Capità de navili. Aquestes obres tenen un al·licient especial per als catalans, un interès que el mateix Russell Crowe va remarcar en la presentació del film a Barcelona. Em refereixo a la identitat del personatge del doctor Stephen Maturin, l'amic del capità Jack Aubrey interpretat per Crowe. A les novel·les, a més de metge eminent i naturalista prestigiós, Maturin és un irlandès que parla català –de fet, és mig català-, odia Espanya i treballa per la independència de Catalunya. Fins i tot té propietats a Lleida i un passaport a nom de Joan Maragall."

Ah ! És possible que la catalanitat d'aquest personatge sigui silenciada a la pel.licula ! Qüestions del doblatge o a l' hora de concebre aquest film s' ha "silenciat" aquest origen català ?


Víctor Alexandre

Master and Commnander

L'absurd diari

Racó Català